Web Sitesi Fiyatları – 2024 Yılı

Web sitesi kurmaya karar verdiniz. Peki web sitesi fiyatları hangi aralıktadır? Ne kadar bir ödeme yapmanız gerekiyor? Ücretsiz web sitesinden tam kişiselleştirilmiş web sitesine değin ücret aralıklarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Çeşitlilik Spektrumu

Web sitesi farklılığı spektrumunun sınırı yoktur. Bir şablon üzerine oturtulmuş basit bir web sitesinden, her bir pixel’i isteklerinize göre şekillendirilmiş siteye değin her şey oluşturulabilir. Ayrıca sade ve minimalist bir portfolyo sitesi ile bolca interaktif elemente sahip, üzerinden alışveriş yapılabilen bir sitenin gereksinimleri de çokça farklılık gösterir. Bu sebeplerle web sitesi kurmak için tek bir aralık vermek uygun değildir. Israrla isteniyorsa 0 TL – 100.000 TL denilebilir ancak bu bir anlam ifade etmez. Öyleyse farklı web siteleri için farklı aralıklar belirlemek daha yardımcı olacaktır.

Ücretsiz web sitesi kurma yazımızda bahsedildiği üzre, hiçbir ücret ödemeden de kendiniz bir web sitesi kurabilirsiniz. Bununla birlikte bir ajansa veya freelance çalışan bir web tasarımcı/web geliştiriciye profesyonel bir site kurdurmak isterseniz, yaklaşık olarak aşağıdaki ücretleri ödemeniz gerekecektir.

Fiyat Aralıkları

Site TürüOrtalama Fiyat Aralığı
Hazır Tasarım Web Sitesi5.000 TL – 10.000 TL
Kurumsal İşletme Sitesi15.000 TL – 40.000 TL
E-Ticaret Sitesi15.000 TL – 30.000 TL
Özel Proje Sitesi30.000 TL – 100.000 TL

Unutmayın: Her bir web sitesi isteklere göre şekillendirilir. Bireysel portfolyo sitenizi tamamen özelleştirebilir ve interaktif elementler ekleyebilir; yahut kurumsal sitenizi portfolyo sitesi şeklinde minimalist tutabilirsiniz. Bu sebeple web tasarımcı ile iletişime geçerek, isteklerinizi belirttikten sonra size özel fiyat almalısınız.

Unutmayın: Ödeyeceğiniz fiyata KDV’nin dahil olup olmadığını, Domain ve Hosting’i ayrıca satın alıp almayacağınızı mutlaka sormalısınız.

KDV, Domain ve Hosting dahil fiyatlar ile web sitesi oluşturmak için göz atmayı unutmayın: YG Bil Web Tasarım

Similar Posts